Direct contact?stuur een e-mail of bel naar:

Brandwerend glas

Extra veiligheid als er brand uitbreekt

Brandwerend glas zorgt voor meer brandveiligheid. Normaal floatglas breekt bij een brand al zeer snel. Bij een brand ontstaat er een temperatuurverschil tussen het glasoppervlak en de glasranden. Het gevolg hiervan zijn spanningen in de ruit. Wanneer de spanningen te groot worden, ontstaan er breuken. Voor floatglas is dit bij een brand al binnen ongeveer 1 minuut het geval. Brandwerend glas is opgebouwd in laagjes (gelaagd glas). Normaal gelaagd glas blijft 4 tot 5 minuten brandwerend. Bij speciaal brandwerend glas is dit 30 minuten tot wel 2 uur.

Soorten brandwerend glas

Brandwerend glas is verkrijgbaar in verschillende classificaties. De keuze is onder andere afhankelijk van het type gebouw, de functie en de geldende voorschriften, eisen en normen omtrent brandveiligheid. Zo zijn er specifieke eisen aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag. De mate van brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, zoals brandwerend glas 30 minuten en brandwerend glas 60 minuten.

Glashandel Sloos plaatst het brandwerende glas altijd zoals het getest is. In het testrapport staat precies omschreven welk kozijn, welke materialen zijn toegepast bij de test en dus in de praktijk gebruikt moet worden. Uiteraard voldoet het glas aan de benodigde eisen om van een brandwerend karakter te kunnen spreken.