Direct contact?

stuur een e-mail naar: info@glashandelsloos.nl of bel naar 071 52 33 078

Glasschade? Snel gebeld is snel hersteld!

Brandwerend glas

Brandwerend glas geeft zekerheid en biedt extra veiligheid op het moment dat er brand uitbreekt. De beschermende factor geeft meer gelegenheid om een vluchtroute te zoeken en het gebouw snel en veilig te kunnen verlaten.

Wat doet brandwerend glas?

Brandwerend glas zorgt voor meer brandveiligheid. Normaal floatglas breekt bij een brand al zeer snel. Bij een brand ontstaat er een temperatuurverschil tussen het glasoppervlak en de glasranden. Het gevolg hiervan zijn spanningen in de ruit. Wanneer de spanningen te groot worden, ontstaan er breuken. Voor floatglas is dit bij een brand al binnen ongeveer 1 minuut het geval. Brandwerend glas is opgebouwd in laagjes (gelaagd glas). Normaal gelaagd glas blijft 4 tot 5 minuten brandwerend. Bij speciaal brandwerend glas is dit 30 minuten tot wel 2 uur.

Soorten brandwerend glas

Brandwerend glas is verkrijgbaar in verschillende classificaties. De keuze is onder andere afhankelijk van het type gebouw, de functie en de geldende voorschriften, eisen en normen omtrent brandveiligheid. Zo zijn er specifieke eisen aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag. De mate van brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, zoals brandwerend glas 30 minuten en brandwerend glas 60 minuten.

Glashandel Sloos plaatst het brandwerende glas altijd zoals het getest is. In het testrapport staat precies omschreven welk kozijn, welke materialen zijn toegepast bij de test en dus in de praktijk gebruikt moet worden. Uiteraard voldoet het glas aan de benodigde eisen om van een brandwerend karakter te kunnen spreken.

Wilt u graag advies? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie ter plekke te bekijken. Neem contact met ons op!

Kwaliteit gaat vóór kwantiteit
24 uursservice
Ruim aanbod

Heeft u nog vragen?

Mail info@glashandelsloos.nl gerust. Voor een vrijblijvende afspraak of voor een offerte. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Ons telefoonnummer is: 071 – 52 33 078.